/* BURADAN */ /* BURAYA */

Sayfalar

01 Haziran 2015

(GWX.exe veya KB3035583 Güncellemesi) Windows 10 Al Uyarısı ve Çözümü


                                             


Oto Ekspertiz işleminde Kulanılan Test Cihazları Hakkında Bilgi Almak için Logolara tıklayın.


Microsoft, Windows 10 sürümünü olabildiğince cihaza Yükletmek için, bu sürüme 1 yıl boyunca ücretsiz geçilebileceğini duyurmuştu.  Bu geçişi,  Windows 7 SP1 ve Windows 8 yüklü cihazlarda yapılacak güncelleme ile bir uyarı niteliğinde kullanıcılara sunarak kolaylıkla Windows 10’u edinmeyi planlıyordu.
Haziran 1, 2015 itibari ile yapılan Microsoft güncellemesi ile Windows 7 işletim sistemi Yüklü Bilgisayarımda şu uyarı ile karşılaştım.




Bu uyarıya tıkladığımızda Windows 10’u ücretsiz olarak alabileceğimiz uyarısı ve indirme bağlantısı karşımıza çıkıyor. 
Windows 10 edinmek isteyenler için ücretsiz olarak tabiri caizse “kapıya kadar hizmet” niteliğinde bir güncelleme. Lakin ben Windows 10 'u yüklemek ve bu uyarıyı görmek istemiyorum. Eminim benim gibi bu sürüme geçmek ve bu uyarıyı görmek istemeyen birçok kullanıcı bu sorundan kurtulmayı düşünüyordur diyerek bu makaleyi yazmaya karar verdim.

Windows 10 Al Uyarısı Nasıl Kaldırılır?


Yazımın başında belirttğim gibi bu uyarı Windows 7 Sp1 ve Windows 8 işletim sistemi yüklü cihazlara Microsoftun yaptığı güncelleme ile gelmektedir. 
  Bu uyarıyı kaldırmak için bu güncellemeyi  (KB3035583) kaldırmalı ve her yeni güncelleme durumunda bu güncellemeyi (KB3035583)  seçmemelisiniz.

Şu adımı takip ederek yüklü güncelleştirmelerin olduğu ekranı açın:
Başlat / Denetim Masası / Sistem ve Güvenlik / Yüklü Güncelleştirmeleri Görüntüle
Bu ekranda Microsoft başlığı altında KB3035583 kodlu güncelleştirmeyi göreceksiniz.
NOT: Alttaki resmi büyük izlemek için Tıklayın

Bu güncelleştirmenin üzerine fare ile gelip sağ tıklayın, Kaldır yazısına basıp bilgisayarınızı yeniden başlatınız.
Artık bu uyarıyı almayacaksınız.
Bundan sonra güncelleştirme ekranında yine bir uyarı ile karşılaşacaksınız, bu uyarı size bu güncelleştirmeyi yüklemenizi söyleyecektir. Bu uyarıyı gözardı etmek için ;


Simgesine tıklayarak güncelleştirme ekranını açın. Ekranda görünen “1 önemli güncelleştirme var” yazısına tıklayınız.
Size yüklemenizi önerilen güncelleştirme listesi gösterecektir. Burada KB3035583 kodlu güncelleştirmenin üzerine sağ tıklayıp “Güncelleştirmeyi gizle” ye tıklayınız.


Windows 10 Rezerve Simgesi Gelmedi, Nasıl Getirilir?

   Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için görev çubuğundaki bildirim alanında (Tarih – Saat’ sekmesinde    “Windows 10’u Alın” Logosu çıkıyordu. Bu  simge’ye tıklanndığında Windows 10 yükseltmesi için rezervasyon yapabiliyor ve Windows 10  ücretsiz olarak yükseltmeyi yapabiliyordunuz

  Bu simgenin gereksizliğine inananlar, araştırma gereği duymadan kaldırmaya uğraşıyor ama kaldırmanın yollarını bilmiyorlardı. Yukarıdaki işlemleri uygulayıp kaldıranlar artık Windows 10 'u kurmanın peşine düştülerse de artık Rezervasyon yaptırma yöntemlerini ve Simgeyi Güncellemeyi başaramıyorlardı. Windows 10 Artık ilgi ekiyor ve herkes kurmayı istiyordu..

   Ben Uzun uzun Anlatmak Yerine  (BURADAKİ) Linkten Yararlanmanızı  önereceğim.

   Windows 7 ve Windows 8.1 için ayrı ayrı gereken işlemleri 4 Yöntemden her hangi biri ile Nasıl Güncelleme yapılacağı resim, kod ve  açıklamalarla detaylıca anlatılmıştır

3 yorum:

  1. valla kardeşim her pc açışımda bunu kapamaktan bıkmıştım çok saol gerçekten

    YanıtlaSil
  2. Tamam da, Windows 10'un özellikle sistem açılışı ve kaynak yönetimi de dahil olmak üzere pek çok artı yönleri var. Ben bizzat evdeki ve işyerndeki bilgisayarlara yükledim ve gayet de memnunum. Yine de, herkesin alıştığı bir versiyon olduğu da bir gerçek ve buna da saygı duymak gerekiyor. Microsoft, neticede bu eklentiyi Windows 10'a bir tıkla kolay geçiş için amaçlamıştır diye düşünüyorum. Çünkü, herkes boot usb veya diski takıp da bu işlerle uğraşmak istemez. Selam ve saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Windows 7 Güncelleştirmeleri Nasıl Kapatılır?
    Windows firmasının XP işletim sisteminden sonra hayata geçirdiği ve her seferinde bir üst sürüm ile kullanıma açtığı Windows 7 işletim sistemi yenilikleri, başlangıç alanı, görsel efektleri ile pek çok kişinin ilgisini kazanmayı başaran bir sistem olmuştur. Windows 7 işletim sistemine sahip olan bir bilgisayarda güncelleştirmeleri kapatmak ya da manuel şekilde…
    https://www.windowshatalari.com/windows-7-guncellestirmeleri-nasil-kapatilir/

    YanıtlaSil